Стефан Цанев с култов цитат за Русия. Думите му

Писателят каза, че не е тиранофоб

Стефан Цанев с култов цитат за Русия. Думите му | StandartNews.com

Аз като чуя спасител и ми става лошо. И наистина аман от спасители. Колкото политици са искали да ни спасят – сме завършвали със страдание. Те просто са ни разорявали или направо поробвали – да кажа и по-страшната дума.

Наистина не ми се говори за спасители. Ако има спасител той е един, ако има Апостол той е един – Левски, няма друг.

Това заяви пред бТВ писателят Стефан Цанев на Възкресение Христово, предаде Стрела нюз.

По повод подкупите, той заяви, че това е „може би най-страшният бич“ у нас.

Всяко правителство идва с лозунги да се спасим от този бич, но много дълбоко в нас е заложено, че трябва да пробуташ на някого нещо, за да направиш това, което искаш – това значи, че човек не разчита сам на себе си и че нямаш гордост, защото за да подкупваш някого – ти се унижаваш, заяви писателят.

Той заклейми и войната в Украйна.

Не мога да си представя, че в 21 век една държава иска да заграби земя, територия на друга държава – това е било характерно за 13,14 и 15 век. Счита се за нещо ненормално.

Това да се случи в Европа през 21 век. Страшно е, че в Деня на Възкресението, някой умира. И то да го извърши една държава, която има свръх интелигенция и да се извърши такова зверство и простотия – аз не мога да го смеля. политиците на Русия извършват огромен грях към собствения си народ, защото олекват позорно. Този народ, който е толкова състрадателен и изстрадал – той е опозорен, заяви Цанев.

Според него и русофилите и русофобите правят една и съща грешка и цитира Захари Стоянов, който казва „аз не съм русофоб, аз съм тиранофоб“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай