Петък,

Стефан Цанев с култов цитат за Русия. Думите му

От: Редактор -
17088
Стефан Цанев с култов цитат за Русия. Думите му
A
A
A

Аз като чуя спасител и ми става лошо. И наистина аман от спасители. Колкото политици са искали да ни спасят – сме завършвали със страдание. Те просто са ни разорявали или направо поробвали – да кажа и по-страшната дума.

Наистина не ми се говори за спасители. Ако има спасител той е един, ако има Апостол той е един – Левски, няма друг.

Това заяви пред бТВ писателят Стефан Цанев на Възкресение Христово, предаде Стрела нюз.

По повод подкупите, той заяви, че това е „може би най-страшният бич“ у нас.

Всяко правителство идва с лозунги да се спасим от този бич, но много дълбоко в нас е заложено, че трябва да пробуташ на някого нещо, за да направиш това, което искаш – това значи, че човек не разчита сам на себе си и че нямаш гордост, защото за да подкупваш някого – ти се унижаваш, заяви писателят.

Той заклейми и войната в Украйна.

Не мога да си представя, че в 21 век една държава иска да заграби земя, територия на друга държава – това е било характерно за 13,14 и 15 век. Счита се за нещо ненормално.

Това да се случи в Европа през 21 век. Страшно е, че в Деня на Възкресението, някой умира. И то да го извърши една държава, която има свръх интелигенция и да се извърши такова зверство и простотия – аз не мога да го смеля. политиците на Русия извършват огромен грях към собствения си народ, защото олекват позорно. Този народ, който е толкова състрадателен и изстрадал – той е опозорен, заяви Цанев.

Според него и русофилите и русофобите правят една и съща грешка и цитира Захари Стоянов, който казва „аз не съм русофоб, аз съм тиранофоб“.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички