Става голям скандал! Скочиха на Фандъкова за Прайда

Остро писмо до столичния кмет

Става голям скандал! Скочиха на Фандъкова за Прайда | StandartNews.com

Голям скандал зрее в столицата, във връзка с рекламата на "София прайд".

Остър сигнал до кмета на София Йорданка Фандъкова изпрати общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера. Повод за реакцията му са поставените пана по спирките на градския транспорт, рекламиращи „София прайд“ и чрез еднополови семейства.

Съветникът ВМРО пита кой е допуснал по общинска собственост да се прави пропаганда точно на това събитие, след като обществото е поляризирано в своите оценки за него и то ежегодно е съпътствано от разгорещени дебати и напрежение.

„Пропагандират се „семейства“ по своята същност еднополови като социален и поведенчески модел, което считам за груба и целенасочена атака и провокация спрямо българските разбирания за семейство. Позволявам си да Ви напомня, че според българското законодателство „семейството“ се състои от мъж и жена и техните деца… За сведение на Столична община и оглавяваната от Вас администрация законите все още са задължителни за всички – и за гражданите, и за чужденците, пребиваващи на територията на парламентарна република България“, пише Карлос Контрера в сигнала до кмета на София.

Общинският съветник от ВМРО настоява Йорданка Фандъкова да разпореди на Столичен инспекторат незабавно да свали от спирките на градския транспорт закачената гей-пропаганда, както и в най-кратък срок да получи отговор кое е търговско дружество - рекламодател, на какво основание то ползва рекламните пана и скролерите по столичните спирки, колко са тези спирки, какъв наем се заплаща за това и какви са договорите, уреждащи тези наемни отношения.

Неотдавна Столична община разпореди незабавно да бъдат премахнати от метрото рекламни пана на книгата „Пътят към Армагедон“, критикуваща джендър-идеологията. Според автора на книгата Александър Урумов, постерите са премахнати въпреки изрядния договор за реклама. На въпроса: "Защо трябва да ги сваляме", отговорът бил лаконичен: "Защото така!"

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай