Стана ясно какво време да очакваме до края на март

В началото на следващата седмица се очаква ново рязко застудяване, с валежи, преминаващи дори в сняг

Стана ясно какво време да очакваме до края на март | StandartNews.com

Студени и топли дни, такива с валежи и със слънчеви дни, ще се редуват често до края на март, стана ясно от прогноза за остатъка от месеца, представена от бТВ.

Днес ще има много слънчеви часове. Ще бъде с временни увеличения на облачността и почти без валежи. Вятърът от запад-северозапад ще се усилва. В повечето райони ще бъде до умерен, но временно и силен.

Ще бъде и доста топло за март – в повечето райони температурите днес следобед ще бъдат между 15° и 20°.

Още тази нощ от Запад ще започнат валежи от дъжд. Утре ще бъде облачно, на много места ще вали дъжд, ще има условия и за значителни количества валежи. Температурите рязко ще се понижат и така снегът ще слиза все по-ниско – до 1000 м. Ще бъде и ветровито.

В сряда местата с валежи ще намалеят.

От петък температурите отново ще тръгнат бързо нагоре и така ще имаме доста приятни почивни дни – със стойности отново между 15° и 20° следобед и с много слънчеви часове.

Кадър: бТВ

В началото на следващата седмица се очаква ново рязко застудяване, с валежи, преминаващи дори в сняг. Към средата на новата седмица отново за кратко ще се затопли, преди ново понижение на температурите в петък и още валежи.

През последните два дни на месеца – 30 и 31 март, температурите отново ще тръгнат нагоре и ще имаме слънчеви часове. Тогава ще сменим и часовника с час напред.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай