,Сърце и Мозък’ е лидер в кардиохирургията в страната

В ,Сърце и Мозък’ е регистрирана и най-ниска болнична смъртност.

,Сърце и Мозък’  е лидер в кардиохирургията в страната | StandartNews.com

През 2022 г. по данни на НЗОК са извършени 5682 кардиохирургични интервенции в десет лечебни заведения в страната по четирите основни клинични пътеки в тази специалност.  24% от тях или 1358 операции са направени от екипите на ,Сърце и Мозък’, което ги прави лидер и първи избор на пациентите в страната. В ,Сърце и Мозък’ е регистрирана и най-ниска болнична смъртност.

Няма по-безпристрастен и точен атестат за професионализма на екипите на модерните болнични комплекси и отношението към пациента от постигнатите резултати и спечеленото доверие. 

Днес по покана на Българския Кардиологичен Институт в ,Сърце и Мозък’ пристига проф. Тиери Карел, който ще консултира и инспектира работата на екипите във водещите Клиники по кардиохирургия на ,Сърце и Мозък’. Водещият специалист от Швейцария, извършил над 12 000 хирургични интервенции. В продължение на 25 години проф. Карел е част от ръководството на световно признати научни институции и автор на над 800 публикации. Носител на наградата ‚Леонардо да Винчи‘ за високи постижения в областта на преподаването и обучението към Европейското дружество по кардиоторакална хирургия, доктор хонорис кауза на Фрайбургския университет.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай