Сърбин и белгиец сред оцелелите в ужаса на "Струма"

Седемтимата пострадали са в "Пирогов" в стабилно състояние, но с психичски травми

Сърбин и белгиец сред оцелелите в ужаса на "Струма" | StandartNews.com

Пострадалите при трагедията с катастрофиралия автобус граждани на Северна Македония са в стабилно състояние, но с тежки психически травми.

Това съобщи говорителят на главния прокурор Иван Гешев -Сийка Милева. Заедно с главния прокурор на Северна Македония Любомир Йовески, тя посети пострадалите в „Пирогов“. „Не мога да кажа дали е имало взрив, казаха, че всичко е станало за секунди“, посочи Милева. Биологичният материал от роднините на загиналите ще бъде взет в Скопие в местния Институт за съдебна медицина и пробите ще бъдат изпратени в България, каза от своя страна Любомир Йовевски.

Седемте оцелели след тежката катастрофа на магистрала „Струма“ са в „Пирогов“. През целия ден там пристигаха близки на оцелелите, но и жертвите, за да получат информация, предаде БНР. Македонското външно министерство съобщи, позовавайки се на информация от българските власти, че петима от тях са граждани на Република Северна Македония, един на Сърбия и един на Белгия.

В „Пирогов“ остават седемте оцелели. Състоянието им е добро, имат травми от изгаряния, но са без опасност за живота, съобщи директорът на лечебното заведение проф. Иван Поромански. „Травмите не са тежки, няма опасност за живота им. Всичките консултации и изследвания, които трябва са направени. Предстои обработка на раните. Покриване на някои изгаряния, които са сравнително леки. Може да се наложат някои оперативни интервенции от травматолозите, които също са леки“, каза той. Веднага щом бъдат стабилизирани, пострадалите ще бъдат транспортирани в Северна Македония, където да се долекуват. Такова е искането и на премиера на страната Зоран Заев, който ги посети по-рано днес, заедно външния и здравния министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай