Спукано стъкло приземи аварийно самолет с Каракачанов

Слава Богу, че нашите пилоти са сред най-добрите в Европа, заяви вицепремиерът

Спукано стъкло приземи аварийно самолет с Каракачанов | StandartNews.com

Екшън в небето споходи вицепремиера Красимир Каракачанов и няколко зам.-министри.  Самолет на "България ер", с който те пътували, е кацнал във Виена аварийно заради спукано стъкло. 

"В самолета пътуваха много български граждани по линията Брюксел - София. Спука се предното стъкло на пилотската кабина. Искам да благодаря на пилотите, които запазиха хладнокръвие. Бяхме предупредени от ръководителя на самолета, че ще се наложи да се кацне аварийно във Виена. Полетът беше приземен абсолютно професионално, без паника, без инциденти", разказа пред Нова тв Каракачанов.

След аварийното приземяване във Виена е бил изпратен самолет от България,който след няколко часа е върнал пътниците в София.

Военният министър обясни, че е разговарял с пилотите. Оказало се, че единият от тях е бил боен пилот, преди да започне работа в гражданската авиация.  "Представете си, че както беше спукано, стъклото се счупи и самолетът се разхерметизира. Но паника и инциденти, Слава Богу, нямаше. Нашите пилоти са едни от най-добрите в Европа", добави Красимир Каракачанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай