Специално за Стандарт. Вижте тези цени в култов гръцки курорт!

И после се питаме къде било по-евтино

Специално за Стандарт. Вижте тези цени в култов гръцки курорт! | StandartNews.com

Специално за Стандарт, туристи в гръцкия популярен курорт Олимпиаки Акти направиха снимка на цени на най-консумираните храни по крайбрежната улица.

Асортиментът е доста голям, а цифрите пред менюто удрят нов силен шамар на родното Черноморие. И става въпрос за място, посещевано от стотици хиляди туристи в пиковия летен сезон, намиращо се  на около 70 км южно от Солун.

Порция пържени картофи е 2,50 евро, докато цената на пищен хотдог е... 1,30 евро! У нас едва ли ще го намерите за толкова пари и на Женския пазар в София.

Гиросът е 3,30 евро, пица Маргарита е 4,50.  Стабилна порция от Клуб сандвич е 4,50 евро, докато у нас ще ви го дадат за минимум 12-13 лева.

Мощна порция пилешко филе с гарнитура е 7 евро, толкова е и култовият бифтек. Клуб сандвич с гарнитура картофи и една кока кола е 5,80 евро.

Както писахме наскоро, шумно раздухваната "скъпотия" в Гърция не е нищо друго освен черен пиар, докато границите с южнвата ни съседка са вече критично претъпкани от кандидати за "скъпотията".

Няма пак да споменаваме как тръгна и тазгодишният летен сезон у нас. Дано подобни и наложително по -чести публикации да имат положителен ефект за любителите на "ден година храни", с каквито е пълно по родното крайбрежие.

И които ще продължават да гонят туристите, а от бизнеса ще ни обясняват колко ни е лоша рекламата и управлението на държавата.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай