Спасиха румънка и бебето й с операция 2 в 1

Спасиха румънка и бебето й с операция 2 в 1 | StandartNews.com

Бременна румънка и бебето й бяха спасени със сложна операция 2 в 1 от лекарите в МБАЛ Бургас. 23-годишната туристка Ана Мария пристигнала на почивка в Бургас със семейството си в началото на август. Тя била бременна в осмия месец. Няколко дни по-късно започнала да повръща и се оплакала от силни болки в корема. След няколко консилиума със специалисти от цялата страна станало ясно, че причината за състоянието на Ана Мария е преплитане на червата.

"Единственият изход бе спешна операция, но преценихме, че бебето е все още незряло, за да се появи на бял свят. Близо седмица жената бе в реанимация, под постоянно наблюдение, за да спечелим време за бебето", обясни началникът на Родилно отделение д-р Антонио Душепеев. В операционната влязъл смесен екип - гинеколози и хирурзи.

Операцията е "2 в 1" - секцио, за да се изроди бебето, и реконструкция на преплетените черва. Първите няколко дни след това били критични за Ана Мария и бебето й Ребека, но благодарение на лекарските грижи двете вече са здрави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай