София бие Сан Франциско по лов на покемони

София бие Сан Франциско по лов на покемони | StandartNews.com

За броени часове София стана световна столица на ловците на покемони. Хиляди фенове на играта "Pokemon Go" щурмуваха НДК още по обяд. Пространството около фонтана и пилоните се изпълни с ентуасисти, нетърпеливи да заловят уникален екземпляр. Събитието стартира точно в 16 ч. когато тълпата нахлу в конгресния център в търсене на виртуалните същества. Оказа се, че организаторите са разкрили не един, два, а цели 8 портала, от които изкачаха животинките.

За да участват в играта, която се провежда до края на деня днес дойдоха хиляди хора от цялата страна. Имаше и много участници от Сърбия, Македония, Гърция и Румъния. Срещаха се и хора от по-далечни страни, включително и африкански тийнейджъри, които гостуват у нас по проект за обучение на даровити деца. Математиците от Нова Зеландия Алекс Елзанар и Анабел Ричи също ловяха покемони преди да заминат за лятна школа в Благоевград.

Амбицията на събитието е да се превърне в най-големият "лов" на покемони в Европа. 10 000 са потвърдили участие, но довечера ще стане ясно окончателната бройка. Голямата цел е София да задмине Сан Франциско, където миналата седмица се събраха 9000 играчи.

Събитието бележи и първата официална стъпка от завръщането на геймърското предаване NEXT TV, като детайлите за него все още предстоят.
Освен че ще имат възможността да се сдобият с нови покемони, присъстващите ще намират скрити из НДК десетки технологични награди, а един от тях дори ще си тръгне с чисто нова конзола PlayStation 4. Епичното събитие се провежда с подкрепата на Столична община. Над хилядите присъстващи бдят и служители на реда, линейка и пожарна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай