Вторник,

София Прайд минава онлайн

От: Редактор -
София Прайд минава онлайн
A
A
A

София Прайд ще бъде част и от първото онлайн събитие Global Pride 2020 г. на 27-ми юни, което е в отговор на стотиците отменени или отложени заради пандемията Прайд шествия по света.

Ето с какво писмо се обърнаха организаторите  към хората, очаквали парада:

"Скъпи приятели на София Прайд, Не е решение, което вземаме лесно, но Организационният комитет реши да отложи провеждането на физическото шествие на 13.06.20 г. Здравето на хилядите посетители, които очакваме тази година, е абсолютен приоритет за нас и би било безотговорно да рискуваме разпространение на вируса, дори мерките дотогава да са облекчени.

Продължаваме да следим обстановката и при възможност сме готови да насрочим нова дата за шествието. Но това не означава, че Прайд няма да се проведе през юни, а напротив! Не можем да бъдем заедно физически, но имаме безкрайните възможности на технологиите, за да сме свързани.

София Прайд ще приеме нова форма, заедно с вашата подкрепа. Независимо от сегашната ситуация, ние ще продължим да бъдем видими и да предлагаме помощ и солидарност за всеки. Нашата работа за равни права и свободата да обичаш, когото пожелаеш, няма да спре.

И ние, като вас, сме с разбити сърца заради отлагането на физическото събитие, но се вълнуваме да покажем потенциала ни като общност не само в рамките на един град, а на цялата страна. Вече планираме алтернативни онлайн събития, инициативи и кампании, за да покажем задружността си като общност.

 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички