Собственикът на „Беса Транс“ пътувал в един от другите автобуси

Грешка в чекирането на багажа спаси момче, приятелите му изгоряха

Собственикът на „Беса Транс“ пътувал в един от другите автобуси | StandartNews.com

Собственикът на „Беса транс“, както и членове на семейството му пътували в един от трите автобуса, които се прибраха в Северна Македония. Това е разказал за „Слободен печат“ Екрем Долек, чийто син Джафер Долек е имал щастливата съдба да не се качи в изгорелия на магистрала „Струма“ рейс. Когато пристигнали на македонската граница, Джафер, който пътувал заедно със собственика на „Беса Транс“ видял, че бизнесменът е потресен и разстроен. Той не продължил с другите пътници, а се върнал към България, очевидно са му съобщили за адската катастрофа.

Самият Джафер пък е трябвало до пътува с приятелите си в катастрофиралия автобус. Грешка в чекирането на багажа му е спасила живота. Още в хотела объркали чантите на момчето и то трябвало да се качи в друг автобус. Джафер се ядосал като видял, че всичките му приятели са заедно, но шофьорът настоял да не прави проблеми, защото трябва да тръгва. И така бил допълнен в списъка на другото возило.

Сега момчето е в огромен шок и със смесени чувства, защото петнайсет негови приятели изгоряха в автобуса. „Няма много повод за радост, защото приятелите му са мъртви, дори не може да се зарадва, че е останал жив“, разказва бащата на Джафер – Екрем за „Слободен печат”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай