Снегът се завръща, но ето какво още ни връхлита през седмицата

Нова сериозна синоптична обстановка у нас

Снегът се завръща, но ето какво още ни връхлита през седмицата | StandartNews.com

През предстоящата седмица времето над нашата страна ще е по-често променливо с кратки затопляния, но влошаване и валежи от сняг се очакват в сряда и четвъртък.

През деня в понеделник, по преминаващ студен атмосферен фронт, валежите над Централна България постепенно ще обхванат и Източна България. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Валежите от дъжд над крайните източни райони ще преминат в сняг, ще има условия и за виелици в Централния Предбалкан, Шуменското плато и Странджа. По същото време, над западните райони облачността ще се разкъса и ще намалее до ясно време. 

Минималните температури ще са между минус 3°С до плюс 3°С. В котловинните полета и планинските райони ще са по-ниски - до минус 3-4°С. 

През деня във вторник от запад облачността ще се увеличи, но валежи не се очакват. Ще има условия за целодневни мъгли в котловините и около водните басейни. Ще духа слаб югоизточен вятър. Минималните температури през двата дни ще са между минус 3°С и минус 5°С, а максималните - между 2°С и 4°С.

През деня в сряда от югозапад облачността ще се увеличи и на места, предимно над планинските райони от Западна и Централна България ще превали дъжд. Поради по-ниските температури в Предбалкана валежите ще са от сняг.

През деня в четвъртък от запад валежите отново ще се активизират, като до вечерта ще обхванат цялата страна. Валежи от сняг се очакват в планинските райони и Централна България. Ще духа силен северозападен вятър, а с него ще навлиза и по-студен въздух.   

Временно подобрение на времето очакваме от петък. Валежите ще спрат и температурите слабо ще се повишат. 

Ново влошаване на времето очакваме през уикенда, като причината е нов средиземноморски циклон. Според ECMWF ни очаква нова сериозна обстановка, пишат метеоролозите от "Метео Балканс".

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай