Снегът е тук! Стана ясно колко ще се задържи и кога иде промяната

Температурите днес ще се понижават и към 14 часа ще бъдат между минус 3° и 2°

Снегът е тук! Стана ясно колко ще се задържи и кога иде промяната | StandartNews.com

Източник: БТА, архив

В цялата страна днес вятърът ще се ориентира от североизток, ще е умерен и временно силен и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи предимно от сняг, преди обяд на места в Южна България все още с валежи от дъжд, но със застудяването и там дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна покривка, в повечето райони между 5 и 10 cm; в Предбалкана и Рило-Родопската област, където има условия валежите да са значителни, дебелината на снежната покривка ще достигне до 25-30 cm. В Дунавската равнина, Добруджа и Лудогорието, както и по планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. Температурите ще се понижават и към 14 часа ще бъдат между минус 3° и 2°. През нощта от север валежите ще започнат да отслабват и да спират.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще се образува снежна покривка. По проходите ще има виелици и ще се образуват навявания. Ще духа силен североизточен, а по билата - югозападен вятър. Температурите ще се понижават, максималната на височина 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра – около минус 7°.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, които ще преминат в сняг, към обяд и по южното крайбрежие. Ще духа силен североизточен вятър. Максимални температури между 0° и 5°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В неделя сутринта все още на места в Рило-Родопската област ще превалява слаб сняг, но бързо ще спре. Облачността ще се разкъсва и ще намалява над много райони до предимно слънчево. В по-голямата част от страната вятърът ще отслабне, само в източните райони ще остане до умерен от север. Студено време с минимални температури между минус 9° и минус 4° и максимални - между 0° и 5°. През първите дни от новата седмица ще преобладава слънчево време. На места в низините в часовете преди обяд ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Температурите ще се задържат без съществена промяна. Ще е почти тихо или със слаб вятър, в понеделник от североизток, във вторник за кратко ще е с южна компонента, привечер ще стане запад-северозападен. През следващите дни ще се затопли. В сряда сутринта на повече места в равнинната част от страната видимостта ще е намалена. След обяд ще започне увеличение на облачността, средна и висока. В четвъртък и петък ще е ветровито, с умерен, в Дунавската равнина до силен западен вятър. Ще има променлива, в четвъртък по-често значителна облачност и на отделни места в източните райони ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Bazza
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи