Смразяваща прогноза - до часове всичко става жълто!

Валежите ще са значителни по количества, в цялата страна е обявен жълт код

Смразяваща прогноза - до часове всичко става жълто! | StandartNews.com

Времето днес остава слънчево, а в близките часове и вечерта на отделни места, главно в западната половина от страната ще превали дъжд. Възможно е и да прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Дунавската равнина ще е до умерен. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София около 19°.

Съществена промяна ще настъпи през следващото денонощие. През нощта вятърът ще започне да се ориентира от североизток, ще се усили и ще е умерен, в Северна и Източна България - временно силен и с него ще нахлува по-студен въздух. Температурите сутринта ще са между 8° и 13°, в София - около 10°, а привечер - от 2°-3° в северозападните до 7°-8° в югоизточните райони, в София - около 3°. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд, които с понижението на температурите, утре вечерта и през нощта срещу понеделник, в Североизточна България, Предбалкана и високите полета в Западна България ще се примесва или ще преминава в сняг.

Валежите ще са значителни по количества, заради което в цялата страна е обявено предупреждение от първа степен - жълт код.

Карта: бТВ

Облачно, мъгливо и с валежи от сняг, сутринта под около 1200 метра - от дъжд ще бъде времето в планините, но с понижението на температурите дъждът и в по-ниските части бързо ще преминава в сняг. На много места количествата ще са значителни.

Преди обяд вятърът все още ще е от юг, но до вечерта навсякъде ще се ориентира от североизток, ще е умерен до силен и ще понижи температурите. С него ще има условия и за виелици.

През нощта срещу понеделник валежите ще продължат, а със застудяването в Предбалкана ще има условия да се задържа снежна покривка. През новата седмица времето ще бъде променливо, в началото и доста студено за периода: в понеделник минималните температурите са между 0° и 5°, максималните в повечето места между 5° и 10°. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд, над 500-600 m - и сняг. От сряда температурите бавно ще тръгнат нагоре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай