Смайващи подробности за смъртта на шампиона в Стара Загора

Какво показват записите от бодикамерите на полицаите

Смайващи подробности за смъртта на шампиона в Стара Загора | StandartNews.com

Бившият републикански шампион по борба Пламен Пенев е бил задушен от петима полицаи при инцидента в Стара Загора. Това показват записите от бодикамерите на служителите на реда, съобщава БНТ. Те потвърждават информацията от аутопсията, че бившият борец е починал от задушаване.

Кадрите показват, че една от униформените служителки държи краката на мъжа, а другите четирима се опитвали да го обездвижат, притискайки го силно до земята. По този начин белите дробове на Пенев дълго време са били със силно ограничен капацитет на работа и това е довело до задушаване.

Вчера двама служители от полицията в Стара Загора бяха временно отстранени от длъжност заради преследването, завършило със смъртта на 58-годишния Пламен Пенев.

Семейството на Пламен Пенев все още търси отговор на въпроса какво точно се е случило. Той често посещавал въпросната бензиностанция, където пиел кафе и разхождал кучето си, тъй като живеел на близо. Не бил конфликтна личност, нямал склонност към саморазправа и не носил оръжие.

Междувременно обаче стана ясно, че той е бил принудително настаняван в психиатрия. Оттогава той е работил на специален режим. Според адвоката на семейството Емануил Йорданов сигналът подаден на 112 трябва да се огласи, за да се разбере истината около случилото се.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай