Случи се! Герджиков си намери майстора

Къде се случи това

Случи се! Герджиков си намери майстора | StandartNews.com

След като се скара на bTV за това, че изписват логото си на латиница, бившият председател на Народното събрание Огнян Герджиков направи същото и в студиото на Нова нюз. “Това е престъпление срещу България!”, заяви политикът от НДСВ, който отиде в телевизията за предизборна изява.

“Всеки път ли ще го казвате това, като идвате при нас? За втори път го правите”, отвърна водещата Лора Инджова.

Тя заяви също, че думата “престъпление” е твърде силна и че телевизията е частна, а също и част от международния новинарски поток.

“Всеки път ще го казвам, вие като българи трябва да искате да се изписвате на български”, настоя Герджиков. Той обясни, че по закон името на фирмите трябва да се изписва задължително на български, като се допуска и на друг език. Тази законова норма обаче не предвижда наказание при нарушение, допълни кандидатът за депутат.

Огнян Герджиков преди дни влезе в такъв спор с водещата на “Лице в лице” по bTV Цветанка Ризова. Тогава тя му отвърна със същите доводи, като колежката ѝ от новинарския канал на Нова телевизия. Лора Инджова обаче по-бързо успя да отметне темата с латиницата, явно подготвена, че може да се стигне до нея. Тя заяви, че ще отговори на Герджиков, но по-късно. Политикът също не продължи да настоява по темата за изписването на името на канала, за да не “изяде” времето си за предизборна агитация.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай