Случаят "Хиполенд" – три сюжетни линии

Веригата за детски играчки влезе в окото на обществената буря

Случаят "Хиполенд" – три сюжетни линии | StandartNews.com

Три сюжетни линии се преплетоха днес около случая „Хиполенд”. Веригата за детски играчки влезе в окото на обществената буря, след като по едно и също време в нея влязоха за проверка екипите на Икономическа полиция, Главна дирекция „Надзор на пазара“ и данъчните. Собственикът Мариан Колев обясни акцията като реакция на негов пост във фейсбука на фирмата, с който подкрепя протестите срещу правителството. 17-годишният му син пък е бил един от напръсканите със спрей по време на митинга на 2 септември.

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски ме потърси вчера следобед по телефона, разказа Колев пред бТВ. И обясни, че министърът спокойно и коректно споделил, че е изненадан и ядосан, от това, което се случва. „Поинтересува се за сина ми, за това, което се случва. Той беше сърдит, че нещо става без неговото знание“, каза бизнесменът. „Всички тези институции са длъжни да правят проверки. Изненадата е, че едновременно три различни инстанции дойдоха на проверка и това съвпадна с някакво изявление, което съм дал във Фейсбук страницата на фирмата ни. Някой път случайностите са прекалено случайни“ , каза Колев. Той заяви, че не познава народния представител от ДПС Делян Пеевски и опроверга фалшивата новина, пусната от умните и красивите на площада, че депутатът е искал да му купи бизнеса.

Няма връзка между тройната проверка на фирмата и протестите, категорично заяви социалният министър Деница Сачева. Тя изрази неодобрение към акцията. „Това беше прието негативно от мен, включително и от други колеги“, коментира тя. „Всеки е свободен да протестира и да изразява своето мнение. Между тези две събития няма никаква връзка. Взети са мерки, за да не се чувства г-н Колев притиснат по какъвто и да било начин и да продължи да изразява своята гражданска позиция по начина, по който счита, че е правилно“, увери министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай