Слънце на морето, дъжд в София

Ще бъде горещо с температури от 31° до 35°, в София и в Северозападна България – около 28°

Слънце на морето, дъжд в София | StandartNews.com

Слънчево и топло по морето, дъжд в София и Западна България. Такова време ни чака днес.

В западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и в часовете след обяд и до полунощ ще има райони с валежи, придружени на места и от гръмотевици.

В Източна България пък ще остане предимно слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Ще бъде горещо с температури от 31° до 35°, в София и в Северозападна България – около 28°. По Черноморието ще се задържи предимно слънчево, но ветровито, с умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури на морския бряг ще бъдат 27°-28°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала, съобщи БНТ.

Облачно, след обяд с превалявания и гръмотевици, ще бъде в планините от Западна и Централна България. Над източните масиви ще е предимно слънчево. Максималните температури в курортите ще са от 19° на Алеко до 28° в Банско, по върховете - 12°-13°. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, по най-високите части на Рила и Пирин - от запад.

И в неделя в източните райони ще остане предимно слънчево и горещо. В западната половина от страната се очакват валежи, придружени от гръмотевици и слабо захлаждане. През новата седмица ще бъде предимно слънчево с малка вероятност за превалявания. Температурите ще се повишават и очакванията са за опасно горещо време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай