Слънчево с малко облаци над Източна България

Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°

Слънчево с малко облаци над Източна България | StandartNews.com

Днес ще е слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността над Източна България. Ще духа слаб, в югоизточната половина от страната умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 26-27°, температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 20°, на 2000 метра – около 12°.

През почивните дни и в понеделник ще преобладава слънчево време с по-значителни временни увеличения на облачността в неделя, но вероятността за валежи е малка. В събота температурите ще са високи за средата на септември, максималните предимно между 27° и 32°. В по-голямата част от страната, с изключение на югоизточните райони, вятърът временно ще се ориентира от север-северозапад, ще бъде предимно умерен. През нощта срещу неделя в Западна България вятърът ще отслабне, в котловините ще стихне, а в Източна отново ще се обърне от североизток, с него за кратко ще нахлуе хладен въздух и в неделя дневните температури ще са по-ниски, в по-голямата част от страната - под 30°. В понеделник вятърът ще се ориентира от югоизток и през деня отново бързо ще се затопли, но сутрешните температури ще са предимно между 9° и 14°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай