Слънчево и топло време, с изненади в следващите дни

Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, а максималните - между 20° и 27°

Слънчево и топло време, с изненади в следващите дни | StandartNews.com

Днес над страната ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността преди обяд над източните райони. След обяд над планинските райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, а максималните - между 20° и 27°, по Черноморието – от 16° до 19°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, преди обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури нще бъдат от 16° до 19°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Над масивите от Западна България и над Централния Балкан ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 7°.

В четвъртък и петък температурите бързо ще се повишат и през втория ден на места в низините ще достигат и надхвърлят 30°. Времето ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност, по-значителна над планините. През почивните дни въздушната маса над страната ще е неустойчива. Повишава се вероятността за валежи, на места интензивни, с гръмотевични бури и градушки, в събота на повече места в Западна и Централна България, а около полунощ срещу неделя и в неделя след обяд и в източните райони. Максималните температури в по-голямата част от страната ще се понижат с 3°-4° в сравнение с предишните дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай