Слави Трифонов с жест към бежанците. Направи нещо вместо държавата

Лидерът на ИТН помогна на жена, която сама се грижи за майки с деца

Слави Трифонов с жест към бежанците. Направи нещо вместо държавата | StandartNews.com

Слави Трифонов направи благороден жест като дари храна за 200 украински бежанци. Лидерът на „Има такъв народ“ помогна вместо държавата на една жена, която сама се грижи за майки с деца и възрастни хора, бягащи от войната в Украйна, научи „Стандарт” от свои читатели, впечатлени от постъпката на Трифонов.

Елена Андонова има хотел в Свети Влас. Преди няколко дни „Роял Палм“ става дом за 120 бежанци от Украйна. Днес вече Андонова се грижи за над 200 души. Поредният автобус с около 40-50 майки с деца пристигна през уикенда. В хотела вече са настанени роднините на някои от тях.

Елена Андонова потвърди пред „Стандарт”, че е получила подкрепа от Слави Трифонов и изказа благодарността си към екипа на „Има такъв народ”.

Трифонов е известен с благотворителните си акции, но също така и това, че винаги държи да остане анонимен. Вярва, че помощта към хората трябва да е от сърце, а не да е публична ПР акция.

До момента Андонова не е получила никаква помощ от държавата и всичко, което прави, е със собствени средства.

Получила е единствено брашно, ориз, леща и боб от БЧК.

„Все още не съм регистрирала хората, защото разбрах, че трябва още малко да изчакам, предполагам, че в понеделник от служба „Миграция“ ще изпратят мобилен екип, който на място ще регистрира хората. Отидох до паспортна служба в Слънчев бряг, но там нямаха налични бланки, които да взема и да раздам на всички настанени в нашите хотели. Трябваше да купя сама бланки от книжарницата, но след това разбрах, че тази регистрация в полицията не помага на хората“, обясни Елена Андонова пред бТВ.

Казва, че сметката за ток я притеснява, сигурна е, че ще бъде много висока.

За да бъдат регистрирани настанените хора в Свети влас, трябва да отидат в полицията в Бургас, на около 40 км. Те нямат собствен транспорт и за да се случи това или Елена трябва да наеме автобуси, или да направи около 50 курса с автомобила си

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай