Слънчево и топло време, летни температури в следващите дни

Максималните температури ще са между 23° и 28°, в София – около 24°

Слънчево и топло време, летни температури в следващите дни | StandartNews.com

Източник: Pixabay

Слънчево и топло ще бъде времето и днес. Ще духа до умерен североизточен вятър, който вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са между 23° и 28°, в София – около 24°.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 16°, на 2000 m – около 9°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 18° и 21°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

През следващите дни до края на седмицата ще остане доста топло за средата на април. Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните - между 23° и 28°. Вятърът ще е слаб от северозапад. В петък ще бъде предимно слънчево, след обяд над източните и планинските райони с развитие на купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. В събота над Централна и Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и там на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. В неделя времето ще бъде предимно слънчево. В началото на новата седмица вятърът ще се обърне от юг-югозапад и с него ще се затопли още, в отделни райони дневните температури ще достигат и надхвърлят 30°. В понеделник ще започне увеличение на облачността, средна и висока. Във вторник над крайните западни райони и планините, а в сряда над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Сутрешните температури ще са доста високи, в повечето места - над 10°, а дневните ще се понижават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай