Вторник,

Скандал! В какво забъркаха Виктор Николаев

От: Агенция Стандарт -
14003
Скандал! В какво забъркаха Виктор Николаев
A
A
A

Скандал в Нова. Замесиха Виктор Николаев и екранната му партньорка Мира Иванова в измама с фалшива реклама. Чрез нелегитимни сайтове, които имитират този на телевизията, се продават препарати срещу високо кръвно налягане и такива за подобряване на зрението.

„В интервюта, които никога не сме провеждали, се разказва за известни лекари, които хвалят свойствата на тези продукти, като дори убеждават потребителите да спрат настоящата си терапия, за да я заменят с тях“, разказва Николаев в ефир.

„Препаратът, за който наша зрителка ни пише, е с претенции, че лекува хипертония. А невероятните му свойства разкрива кардиохирургът проф. Димитър Николов в ефира на "Здравей, България". На страницата ни обаче, нашата зрителка не успяла да открие нито текста от линк, на който попаднала в социалните мрежи, нито видео към него. Защото всичко написано в него, е лъжа. Това е имитация на цяло интервю, каквото не се е правило. Вижда се, че сайта е с някакъв странен адрес - това не е сайта на Нова, но ако човек не бъде достатъчно внимателен, може да се заблуди“.

„Да, използвали са ни имената за крем за лице, хапчета за отслабване. В този случай допускам, че човек няма да умре от този козметичен продукт, но когато става дума за хора с кардиологични проблеми, е различно“, допълва Мира Иванова.

Във фалшивите сайтове се злоупотребява с имената и на няколко лекари, включитилено Александър Симидчиев, както и са използвани стоп кадри на от реални гостувания на специалисти в „Здравей, България”. Дизайнът и графичните елементи отново имитират сайта на телевизията, но темата и надписите са подменени. 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com