Вторник,

Шок! Нов скандал със сиренето

От: Агенция Стандарт -
2439
Шок! Нов скандал със сиренето
A
A
A

Практика, засечена от държавата в хранителните магазини. Търговците предлагат стоки с изтекъл срок на годност. В Благоевград Агенцията по безопасност на храните направи проверка, след като клиент се оплака, че си е купил сирене от щанд с други храни без по думите му да е обозначено, че вече е негодно за употреба.

Преди ден клиентът е купил сирене от магазин в центъра на Сандански. Прибирайки се у дома преди да отвори вакумирания продукт случайно забелязва, че има проблем със срока на годност, посочен на етикета.

"Погледнах срока на годност и за мое голямо учудване видях, че сиренето е с изтекъл срок на годност на 25 юли 2022 година. А вчера беше 5 март 2023 година. За мен това е огромно забавяне в продажбата на продукта. Не говорим за ден, два, три", разказа пред БНТ потърпевшият.

Магазинът, от който Велизар е закупил сиренето, е високооборотен. Мъжът разказва, че досега нито от конкретния, нито от друг магазин му се е случвало да попада на продукт с изтекъл срок на годност.

"За мен това е изцяло грешна политика на доставка. Не ми се иска да използвам по-тежки епитети, защото този продукт вероятно е влязъл в магазинната мрежа вече с изтекъл срок на годност", допълни потърпевшият.

Мъжът не е отварял пакетираното сирене. Вместо да го върне в магазина той решил да сезира за проблема с годността Агенцията по безопасност на храните. От там в късния следобед изпратиха инспектори на проверка в обекта, откъдето е закупено сиренето.

На щандовете беше намерена още една опаковка от същия продукт, отново с изтекъл срок на годност според посоченото на етикета.

"Най-вероятно се касае за някаква техническа грешка на етикета. Ние ще ги изземем тези количества, те ще бъдат унищожени в екарисаж и обратно по веригата ще бъде осведомена и мандрата, която е производител и където дефакто става етикетирането на самото сирене и дали не се касае за някаква чисто техническа грешка", каза още доктор Велина Илиева, главен инспектор в ОДБХ-Благоевград.

От магазина не пожелаха да застанат пред нашата камера. Казаха само, че става въпрос за сгрешен етикет поставен на продукта при пакетирането му.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Сирене Срок