"Системата ни убива" изреваха за парите в протеста

Помощите не са искани и не стигат до тях, казаха от инициативата

"Системата ни убива" изреваха за парите в протеста | StandartNews.com

Жените от инициативата "Системата ни убива" предупредиха превеждащите пари за протеста, че помощите не са искани и не стигат до тях, предаде БЛИЦ.

„Скъпи приятели, разбрахме че много хора са превеждали пари, като са си мислели, че тези средства отиват за подкрепа на палатковия ни лагер - за закупуване на храна и вода. Нито ние от НГИ „Системата ни убива”, нито някой от подкрепящите ни и протестиращи с нас в нашия палатков лагер нямаме нищо общо с каквито и да е инициативи за събиране на пари за каквото и да било“, написаха петте майки във Фейсбук.

Няколкото отделни лагера протестиращи в София почти от самото начало са в съревнование помежду си.

Майките от „Системата ни убива“ и „Отровното трио“ делят триъгълника на властта, а отдалечени и идейно, и физически на Орлов мост са привържениците на „Демократична България“.

Преди дни Николай Хаджигенов обяви банкова сметка за набиране на помощи за протеста и после обяви, че са събрани 65 хил. лв. и вече са похарчени 17 хил. от тях, напомня БЛИЦ.

Парите отишли за палатки, тенти, спални чували, озвучаване, кабели, мегафони, стикери, плакати, транспаранти, знамена, столове, маси, храна и вода, санитарни потребности, транспорт и интернет реклама, съобщи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай