Синоптиците с нова прогноза за първия учебен ден, каква е промяната

Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София – около 26°

Синоптиците с нова прогноза за първия учебен ден, каква е промяната | StandartNews.com

Над по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево време. Около обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до края на денонощието на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, в Източна България – от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София – около 26°.

Над планините облачността ще е значителна, преди обяд над масивите от Западна България намаляваща до предимно слънчево. В следобедните часове на много места ще има валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра – около 15°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 24°-27°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

През нощта срещу събота и в събота облачността ще се задържи предимно значителна, в Западна и Централна България валежите ще продължат, в отделни, главно планински райони има условия да са временно интензивни и значителни по количество. На по-малко места ще превали в източните райони. Вятърът ще е слаб, по морския бряг до умерен от север-североизток. Минималните температури ще са между 14° и 19°, а максималните - между 23° и 28°. През следващите дни вятърът ще остане от североизток, облачността ще се разкъсва и над много райони ще намалява до предимно слънчево, по-значителна ще се задържи в неделя над източните и планинските райони, където само на отделни места ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще се понижат с още два-три градуса, а дневните ще останат без промяна. Във вторник по-късно през деня и в сряда над Западна България отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, а в Източна България времето ще бъде слънчево. В четвъртък вероятността за валежи отново намалява. Вятърът ще се обърне от изток-югоизток, температурите ще се повишат слабо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай