Синоптиците погледнаха към август и казаха какво време ни чака

В първото десетдневие се очаква температурите да са с 3-5 градуса над климатичната норма

Синоптиците погледнаха към август и казаха какво време ни чака | StandartNews.com

В първото десетдневие на август се очаква температурите да са с 3-5 градуса над климатичната норма, сочи прогнозата на Meteo Balkans.

В по-краткосрочен план за август - във вторник (1 август) ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 29° и 34°, по Черноморието - между 26° и 28°. И в сряда ще се задържи предимно слънчево. По-късно през деня, под влияние на преминаващо северно от страната атмосферно смущение, над Северна България и планините ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили, съобщават от НИМХ.

Над страната ще преобладава слънчево и горещо време, но до обяд. Следобедите се очакват валежи и гръмотевици, но на много по-малко места, и то предимно в планините. По-малка е вероятността от валежи над Източна България. Температурите в страната ще са между 34-38°С.

Към средата и към края на първото десетдневие и в началото на второто (между 3-5 и 7-9 август) отново се повишава вероятността за валежи на повече места в страната, които в някои райони ще са и по-значителни по количество, с гръмотевични бури и с условия за градушки. Очакваме и застудяване и по-ниски температури по климатична норма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай