Синоптиците завъртяха прогнозата. Какво време ни чака?

Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София - около 27°

Синоптиците завъртяха прогнозата. Какво време ни чака? | StandartNews.com

На места в Централна и Източна България през нощта все още ще превалява, но до сутринта валежите временно ще спрат. Утре преди обяд над Западна България облачността ще започне да се разкъсва и намалява, след обяд - до предимно слънчево време. През целия ден над източната половина от страната облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна и на много места ще превалява краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. През нощта срещу вторник валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София - около 27°.

Над масивите от Западна България ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. На изток облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна и на много места ще има превалявания, в отделни райони - придружени с гръмотевици. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 14°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна и на места ще има краткотрайни валежи. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 24°-27°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, във вторник и сряда не са изключени изолирани краткотрайни валежи. Ще е почти тихо, в сряда за кратко в Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се повишават, максималните в четвъртък ще са между 32° и 37°. В петък ще е слънчево и горещо, но след обяд и през нощта срещу събота над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. През почивните дни през страната ще премине студен атмосферен фронт. С усилване на вятъра от северозапад ще прониква хладен въздух, температурите ще се понижат с 5-6 градуса. От запад на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай