Синоптиците ни изненадаха с голямо разваляне на времето

Максималните температури днес ще са между 15° и 20°, в София - около 15°

Синоптиците ни изненадаха с голямо разваляне на времето | StandartNews.com

Неделята ще бъде предимно облачна, на много места в западната половина от страната ще има валежи от дъжд, предимно слаби. В Източна България ще има временни разкъсвания на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са между 15° и 20°, в София - около 15°.

Над планините ще е предимно облачно и мъгливо. На много места ще има валежи от дъжд, над 2300 - от сняг. Над масивите от Източна България ще е без валежи и ще има временни разкъсвания на облачността. Ще духа умерен, по билата - силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 6°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, след обяд предимно значителна. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 15°-18°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

В началото на новата седмица вятърът ще се задържи слаб, в източните райони до умерен от югоизток и температурите ще се повишат още, във вторник максималните ще са между 23° и 28°. Облачността ще е по-често значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. В понеделник на места в Западна България, а във вторник в планинските и източните райони ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. В сряда по-късно през деня и в четвъртък с ориентиране на вятъра от северозапад ще прониква хладен въздух. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръмотевични бури. Повишава се вероятността да са локално интензивни и значителни по количество. Температурите ще се понижат с 4-5 градуса. В петък вятърът ще се обърне от север, а в събота от североизток. Облачността ще е предимно значителна, на отделни места ще има и слаби валежи, минималните температури ще останат около 10°, а дневните около и над 20°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай