Синът на Киро Киров: Плашиха ме, че ще режат от баща ми

Семейството на отвлечения бизнесмен се движи постоянно с охрана

Синът на Киро Киров: Плашиха ме, че ще режат от баща ми | StandartNews.com

София. Когато предадох първата сума за баща ми, похитителите ме притискаха защо съм събрал толкова малко пари, заплашиха, че ще го пребият и ще ми пратят парче от него. Това си спомни пред бТВ Иван Киров, синът на отвлечения през 2009 година бизнесмен Киро Киров.

Похитителите ми изпратиха писмо, което не смеех да отворя, тъй като преди това се срещнах с Ангел Бончев и когато се здрависвах с него, усетих, че има само 3 пръста, разказа Иван Киров. Не знаех какво ще намеря в писмото, допълни той.

Киров събрал за 15 дни 517 хиляди евро от оборота на фирмата, които предал за откуп. Първоначално исканата сума е била 5 млн. евро. След два дни върнали баща му.

Похитителите изневерили на практиката да искат откуп чак след седмица, а потърсили близките още на другия ден след отвличането. Вероятно защото бъща ми е по-възрастен, предполага Иван Киров.

По думите му никой не е готов за такъв момент, в който животът на някого да зависи от него.

Гривната на бизнесмена Киров била изпратена за доказателство, че е при похитителите. После те изпращали негова снимка с днешен вестник. За да си потвърди, че баща му е жив синът задал въпрос - какво са яли двамата в последния случай, когато били на маса.

Движим се охрана, децата никъде не излизат сами. Баща ми се оглежда повече, аз не съм преживял такъв психически стрес, отговори Иван на въпрос дали се страхува.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай