Шопинг истерия! Родителите полудяха

Към края на активния летен сезон

Шопинг истерия! Родителите полудяха | StandartNews.com

Задава се шопинг истерия преди наближаването на есента.

Три за две платени дрешки е най-популярният реверанс към родители и ученици за първия учебен ден. Това установи проверка, направена от „Телеграф“.

Новите колекции за деца в бюджетните марки магазини не предлагат намаления за предстоящия сезон, но за сметка на това имат оферти за изгоден пазар.

Така например в секторите, маркирани с 3 за 2, можеш да си избереш дънки, спортен панталон и риза, като един от тях се таксува като подарък. Общо трите дрешки могат да излязат до 40 лв.

Много по-изгодни са единичните предложения, където блуза с принт се предлага за по-малко от 10 лв. Суичър с принтове от категорията на якетата върви по 34 лв., на същата цена се продават и дънкови якета. Дънките, които са обявени за намалени, масово вървят по двайсетина лева, а такива, които се изложени в новите колекции, стигат и 47 лв., въпреки че няма видима разлика в качеството.

Бели маратонки се намират и по 34 лв., а якета за есента в по-високия клас магазини са паднали на 65 лв. Така си струва първо да се обиколят по-скъпите търговски обекти, които не са обявили „училищни колекции“.

Въпреки че клиентите се препращат към интернет вариантите за пазар с намаления, трябва да се има предвид, че много от предложенията са повече от подвеждащи. Така например детска рокля за момиче на десет години е обявена за намалена с отстъпка от 220 на 198 лв., при това лятна.

Въпреки че вървим към края на сезона, предлагат италиански бански костюм за около 70 лв., с 20 лв. по-евтин от редовната цена. Българският вариант за плажа е закотвен и зиме, и лете на 64 лв.

В разгара на лятото мъжете могат да се сдобият със сако за 60 лв., а дамите с елегантни рокли за по двайсетина лева.

Дъното на намаленията отбелязват магазините със спално бельо. В момента можеш да си купиш изгодно шалте или лятно одеяло от чист памук за 37 лв. Ако се регистрираш в магазина, правят допълнителна отстъпка и покупката пада на 26 лв.

Не правим отстъпки за новите колекции, такива могат да се намерят в интернет варианта на магазина, но там почти всичко е изкупено, коментира продавач консултант на известна скандинавска верига за облекло.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай