Шокиращи разкрития за битото от полицаи момче

Бащата на 19-годишният младеж търси справедливост

Шокиращи разкрития за битото от полицаи момче | StandartNews.com

Твърдение за полицейско насилие взриви социалните мрежи. Баща на 19-годишно момче написа публикация в социалните мрежи, че синът му е бил е бил пребит от четирима полицаи, в извънработно време.

ВИЖ ОЩЕ: Смразяващ разказ на баща. Полицаи смляха от бой 19-годишен

Случаят е от 11 февруари, по думите на бащата – в 04:00 часа през нощта пред дискотека „Анаконда” в Плевен.

Момчето било нападнато на излизане от заведението, като според разказа на бащата е било удряно, докато е изпаднало в безсъзнание. Спират да го бият чак когато си гълта езика и започва да умира, пише бащата. Охраната на заведението се е намесила и е спасила живота му.

Според източници на Нова тв е започнало вътрешно разследване в системата на МВР. На запитване на телевизията отговорът е бил, че в Областната дирекция в Плевен са сезирани и правят проверка.

„Инцидентът става в събота около 4 часа сутринта пред дискотеката. Синът ми и негов приятел имат пререкание с други момчета“, обясни пред bTV бащата на момчето Костадин Недялков.

Той уточни, че двете младежки компании не стигат до физически сблъсък, но в този момент от друго заведение пристигат шестима души.

„Минавайки покрай момчетата, започват да раздават правосъдие. Приятелят му е повален. Петима души започват да бият сина ми с юмруци и шутове. След като пада пред входа на дискотеката, влачат го до друго място и където отново го удрят“, обясни Недялков.

Според бащата те са полицаи, но не са дежурни, които са празнували в друго заведение повишението на техен колега.

„Полицаите са група или спецчасти към отдел за бързо реагиране. Според мен са търсели с кого да се сбият. Синът ми е в болница със счупен нос, много охлузвания по цялото тяло. Доста бой е изял, защото и свидетели казват, че е било нещо ужасно“, посочи Недялков.

„Това е такава показност – все едно е разстрел. Синът ми е оставен почти безжизнен, защото си гълта езика. На втората минута един от охранителите на дискотеката му вади езика. Аз в момента съм толкова щастлив, че синът ми е жив“, казва бащата.

Семейството е подало сигнал в полицията за побоя.

„Аз настоявам хората, които са извършили това деяние и човекът, който показно оставя сина ми в това състояние, по един или друг начин да понесат това, което ги очаква. Трябва да живеем в държава, в която да се радваш да живееш. Не трябва да излизаме с някакъв страх. Защо аз трябва да се притеснявам“, категоричен Костадин Недялков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай