Шок! Иво Карамански прави фурор във Фейсбук

Каква е причината да набира хиляди последователи

Шок! Иво Карамански прави фурор във Фейсбук | StandartNews.com

Кръстника на българската мафия или нейният романтичен образ, както беше известен през годините на прехода, Иво Карамански, бе убит преди 24 години на 20 декември 1998 г. по време на купон във вила в полите на Витоша.

Повече от две десетилетия след смъртта на митичния гангстер обаче той се оказа, че продължава да живее във Фейсбук и има над 5,6 хил. последователи.

Страницата „Иво Карамански“ започва с въведение, цитат от Кръстника: “Ако ме убият, ще лишат народа от един измислен, но симпатичен образ на мафията”. 

От данните във Фейсбук се вижда, че е създадена преди 2 години и е продължение на предишната страница BGGodfather, която е на близо 10 години и имаше над 4 хил. последователи, показа проверка на Телеграф.

Страницата се поддържа от една от трите му дъщери – Десислава. На нея изобилстват снимки на митичния герой от годините на прехода, а голяма част от коментарите са положителни.

Има и видеа с интервюта, негови и за него, давани от знакови фигури като осъдения за две убийства Марио Пеев, кримигероя Николай Русев-Кольо Китаеца от Русе и топкриминалиста Ботьо Ботев. Под видеата има дори призив:

„Ако Иво е помогнал и на Вас, направете видео с разказ“, към което засега видимо се е отзовал именно Кольо Китаеца, който разказва как „бате Иво ме спаси от полицията“.

Мнозинството от феновете на Карамански копнеят по онези години и коментират, че им се иска времената от 90-те отново да се върнат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай