Шофьорите да внимават. Започва акция „Зима“

За значителни неизправности глобата е 200 лв.

Шофьорите да внимават. Започва акция „Зима“ | StandartNews.com

Акция „Зима“ започва в цялата страна. 770 полицейски екипа работят всекидневно в страната по контрола на движението, съобщи Димитър Мичев от Пътна полиция, цитиран от БНР.

Близо 10 000 са служителите, които имат право да пишат актове.

От МВР обясниха, че тази година ще има нулева толерантност по време на акцията. Контролът се осъществява съвместно с екипи на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" и БГТОЛ.

Повече за глобите и за какви нарушения ще бъдат налагани, обясни Мария Ботева от Пътната полиция.

"За незначителни технически неизправности глобата е 50 лева, за значителни е 200, а за опасни неизправности е 500 лева. Напомням, че чистачките трябва да бъдат в изправност, перата им да са подменени, казанчето за течност да е с подменена течност - да не е лятна, да не е вода, да е зимна, за да не замръзва“, коментира тя.

По думите й, ако има други течности в превозното средство, които не са преглеждани от лятото моли водачите да си проверят техническото състояние на автомобила и да го подготвят за движение при зимни условия.

„Номерът винаги трябва да бъде четлив, да е почистен. Това също носи санкция за водачите в размер на 50 лева например", допълни Ботева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай