Шофьорите бесни! Какво става с отстъпката от 25 стотинки

За проблеми сигнализират и собственици на лизингови автомобили

Шофьорите бесни! Какво става с отстъпката от 25 стотинки | StandartNews.com

Шофьорите сигнализират, че в първите дни, откакто е в сила отстъпката от 25 стотинки за гориво, тя им се отказва.

На бензиностанция в Асеновград отказват да таксуват с отстъпката, ако зареденото гориво не бъде платена в брой. Проверка и още на колонката служител обяснява, че карти не приемат. Потвърждават го и на касата.

Такава практика обаче никъде не е записана.

„Дали ще бъде кеш, или с карта, това няма значение. Помощта би следвало да бъде отпусната“, заяви пред bTV Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

За проблеми сигнализират и собственици на лизингови автомобили.

„В наредбата не пише лизинг или не лизинг, пише категория автомобил и се издава на частно лице и щом не е товарен няма проблем“, заяви управителят на бензиностанция Юлиан Вълчев.

Трябва да знаете, че ако сте решили да заредите на бензиностанция за самообслужване, няма да може да се възползвате от държавната помощ от 25 стотинки.

Потребител в социалните мрежи разказва, че отстъпка му е отказана при зареждане на мотора.

„След като заредих бензин и пожелах да се възползвам от компенсацията от 25ст. за "дву- или триколесни мотопеди или мотоциклети от категория L" ми беше отказана под претекст че в талона ми е записано категория L3“, разказва Николай Василев.

„Държавната помощ важи за всички моторни средства категория L и в този смисъл всички рокери са добре дошли на обектите ни да заредят своите мотори“, добави Бенчев.

От газовата и петролна асоциация отчитат, че забавяне в обслужването по бензиностанциите няма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай