Шестима министри дават обяснения в парламента

Те ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол

Шестима министри дават обяснения в парламента | StandartNews.com

Шестима министри от кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол.

Финансовият министър Кирил Ананиев ще отговаря първи на три въпроса. Относно фалита на застрахователна компания „Олимпик“ и предприетите действия в подкрепа на ощетените български граждани. Както и до колко е постигнато събирането на дължимите такси от хазартния бизнес за периода 2015-2019 г. Третата тема е за допълнителни финансови средства за училищата в контекста на насоките за работа на системата на училищното образование в условията на COVID-19.

По проблема с шофьорите на автомобили, употребяващи наркотични вещества, както и за акцията на органите на реда, при която униформените сбъркаха адрес на заподозрени, ще отговаря ръководителят на МВР Христо Терзийски.

Въпросът към министъра на труда и социалната политика Деница Сачева е свързан с пенсиите - политиката по подобряване адекватността на пенсиите в България в краткосрочен и дългосрочен план.

За преодоляване на поражения от „Дъбова коритуха“ информация ще даде министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Веднага след нея на въпроси ще отговаря министърът на околната среда и водите Емил Димитров. Пред народните представители той ще трябва да обясни за наказателната процедура срещу България заради екологичната мрежа НАТУРА 2000, както и за понижение на наличните завирени обеми в значимите язовири.

Последна на трибуната излиза министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, която ще отговаря на няколко въпроса. Те са свързани с водния проблем в община Севлиево, работата на ВиК-Сливен, както и с финансовите инструменти на правителството за осигуряване изграждането на общински социални наемни жилища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай