Сряда,

Шестима министри дават обяснения в парламента

От: Мартина Суботинова -
Шестима министри дават обяснения в парламента
A
A
A

Шестима министри от кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол.

Финансовият министър Кирил Ананиев ще отговаря първи на три въпроса. Относно фалита на застрахователна компания „Олимпик“ и предприетите действия в подкрепа на ощетените български граждани. Както и до колко е постигнато събирането на дължимите такси от хазартния бизнес за периода 2015-2019 г. Третата тема е за допълнителни финансови средства за училищата в контекста на насоките за работа на системата на училищното образование в условията на COVID-19.

По проблема с шофьорите на автомобили, употребяващи наркотични вещества, както и за акцията на органите на реда, при която униформените сбъркаха адрес на заподозрени, ще отговаря ръководителят на МВР Христо Терзийски.

Въпросът към министъра на труда и социалната политика Деница Сачева е свързан с пенсиите - политиката по подобряване адекватността на пенсиите в България в краткосрочен и дългосрочен план.

За преодоляване на поражения от „Дъбова коритуха“ информация ще даде министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Веднага след нея на въпроси ще отговаря министърът на околната среда и водите Емил Димитров. Пред народните представители той ще трябва да обясни за наказателната процедура срещу България заради екологичната мрежа НАТУРА 2000, както и за понижение на наличните завирени обеми в значимите язовири.

Последна на трибуната излиза министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, която ще отговаря на няколко въпроса. Те са свързани с водния проблем в община Севлиево, работата на ВиК-Сливен, както и с финансовите инструменти на правителството за осигуряване изграждането на общински социални наемни жилища.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички