Ще се пребори ли Борисов за безплатна синя зона

Бензиностанции, банки, застрахователи, храна по домовете няма да прекратяват дейност

Ще се пребори ли Борисов за безплатна синя зона | StandartNews.com
  • Бензиностанции, банки, застрахователи, храна по домовете няма да прекратяват дейност

Да се помисли за безплатна синя зона. Това призова премиерът Бойко Борисов след извънредното заседание на кабинета в петък за епидемията от коронавирус у нас.

Докато доскоро темата в София бе как да се свалят хората от колите, за да ползват градския транспорт и да се подобри качеството на въздуха, сега зараза постави на дневен ред въпроса как столичани да не влизат в обществените превозни средство. И да се върнат по колите си.

"Трябва да се намали натискът в градския транспорт, хората да се качват по колите, може да има безплатни сини зони", заяви Борисов, подчертавайки, че здравето и защитата на населението са основна грижа на всички.

По повод издадената от здравния министър Кирил Ананиев забрана влизане в търговски обекти извън магазините за хранителни стоки и аптеките, Борисов изрази несъгласие. Според него моловете не трябва да се затварят.

Преустановяват се посещенията в търговски обекти, центрове, зали. Не влизат бензиностанциите и транспорта, каза Борисов.

Банковите, застрахователните клонове няма да бъдат затваряни. Кетъринга, доставката по домовете, с всички хигиенни средства не виждам смисъл да се затваря, напротив, така няма да се струпват хората в магазините. Нищо не налага да се купува по 50-60 бутилки олио. Логиката на заповедта е спирането на стълпотворението от хора", допълни премиерът.
 
"Всяка държава трябва да има "гише", където тировете да преминават, да се дезинфекцират шофьорите и кабините", смята още Борисов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай