Шамаросаха летовниците с кучета във Варна

Забраната е валидна за периода 15 май-1 октомври

Шамаросаха летовниците с кучета във Варна | StandartNews.com

Нова наредба за обществения ред, която налага забрана за разхождане на домашни любимци по плажа, гласуваха днес на своето заседание общинските съветници във Варна, предаде БТА.

Забраната е валидна за периода 15 май-1 октомври. Собствениците вече няма да имат право да разхождат любимците си и на територията на учебни, детски и здравни заведения, както и на спортни площадки.

В новата наредба са заложени правила за ограничаване на шума в жилищните сгради, парковете и градините между 14 и 16 часа, както и след 22 часа през нощта. Ремонтите и свиренето с музикални инструменти са допустими извън тези часови ограничения. С тези правила трябва да се съобразяват и хората, които вдигат сватби или друг тип тържества.

С новата наредба влиза в сила забрана за движението на каруци във Варна. Тя не е валидна за селата в общината, но се налага изискване стопаните да се грижат животните да не замърсяват пътното платно или тротоарите. В град Варна отглеждането на селскостопански животни е забранено. Това е валидно и за разхождането на диви животни, включително с цел изнасяне на представления или търговия.

Нарушителите на новата наредба ги грози глоба между 100 и 500 лева. Ако правилата не спазва фирма, санкцията е от 1000 до 5000 лева. При повторно нарушение глобата за гражданите може да достигне до 1000 лева, а за фирмите – до 10 000.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай