Сестрите-бунтарки - с последно предупреждение за уволнение

Сестрите-бунтарки - с последно предупреждение за уволнение | StandartNews.com

Стара Загора. Операционните сестри от хирургичните отделения в многопрофилната университетската болница "Проф. д-р Стоян Киркович", които вчера провалиха около 30 планови операции заради недоволство от заплащането си, да бъдат наказани с последно предупреждение за уволнение. Това предлагат шефовете на клиники на медицинския съвет в сряда, съобщи шефката на болницата професор Петрана Чакърова. Тя припомни, че заплатите на операционните сестри варират между 600 и 800 лева месечно, а някои получавали и до 1100 с допълнителните заплащания.

За сравнение проф. Чакърова посочи, че завеждащ на отделението по хематология, лекар с две специалности, получавал 800 лева.

Проф. Чакърова не скри, че болницата продължава да е в тежко финансово състояние. Доставчици-кредитори са изтеглили от сметката й в здравноосигурителната каса 323 хиляди лева и това правело невъзможно закупуването на лекарства и консумативи. За да не спре съвсем приемът на пациенти, началниците на клиники и отделения, както и цялото административно ръководство на здравното заведение са се решили на съвсем крайна мярка – те нямало да получат заплатите си за октомври, за до могат да бъдат закупени най-необходимите медикаменти и консумативи за лечението на хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай