Седмицата започва с променливо време, ето къде ще вали сняг

Максималните температури ще са между 2° и 7°, в крайните югозападни райони - малко по-високи

Седмицата започва с променливо време, ето къде ще вали сняг | StandartNews.com

В югоизточната половина на страната днес все още ще вали, в Североизточна България, Източна Стара планина и Странджа - сняг, в останалите райони - предимно дъжд, но до обяд валежите ще спрат. От северозапад облачността ще продължи да се разкъсва и да намалява и в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 2° и 7°, в крайните югозападни райони - малко по-високи, в София - около 3°.

В планините преди обяд облачността ще е значителна, на места с валежи от сняг, но ще отслабват, до обяд в повечето райони ще спрат. След обяд облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен, по билата - временно силен вятър от запад-северозапад, който по-късно след обяд ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 2°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Главно преди обяд ще има валежи от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие, а на север дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа умерен вятър от север-северозапад, след обяд ще отслабва, ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са 4°-6°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Във вторник ще е почти без валежи, но в по-голямата част от страната ще има ниска облачност, в низините ще е мъгливо. Минималните температури ще са под нулата, до минус 4° - минус 5°, дневните ще останат без съществена промяна. Вятърът ще се смени с югоизточен, в Източна България - умерен. В сряда и четвъртък ще бъде предимно облачно, отново се повишава вероятността за валежи от дъжд, в планините и планинските райони над 1000 метра - от сняг. През втория ден, с обръщане и усилване на вятъра от северозапад, температурите ще се понижат и границата дъжд-сняг ще е по-ниско. В петък валежите бързо ще спрат, след обяд и облачността ще се разкъсва, временно и ще намалее, а вятърът постепенно ще отслабне. В събота облачността отново ще се увеличи и вплътни, повишава се и вероятността за валежи, предимно от дъжд. Вятърът ще се ориентира от югоизток и температурите слабо ще се повишат. В неделя валежите ще продължат, има и повишена вероятност за значителни количества. Вятърът ще е от изток-североизток, предимно умерен. Температурите ще се понижават и в Северозападна България и по високите полета дъждът ще преминава в сняг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай