Петък,

Сандов се закани на кметовете, какво им готви

От: Редакция -
698
Сандов се закани на кметовете, какво им готви
A
A
A

Вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов предупреди, че в министерството има голяма нетърпимост към неспазването на предписанията, издадени от регионалните инспекции по околната среда и водите (РИОСВ).

Ще има и по-засилени проверки в общините, обяви Сандов по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на депутата Владимир Маринов от „БСП за България“ относно нерегламентирано сметище в Хасково в района на бул. "Васил Левски", ул. "Единство" и ул. "Момчилград".

Според народния представител общината е абдикирала от проблема. Затова Маринов настоя министърът да следи отблизо действията на местните власти за решаването на казуса. Сандов от своя страна обясни, че РИОСВ-Хасково е дала съответните предписания на ВиК за възстановяване на пропадналия пътен участък във въпросния район, както и за прекратяването на замърсяването с отпадъчни води.

Ролята на РИОСВ не е тя да почиства сметищата и да укрепва системите за канализация, а да изисква и да глобява институциите, на които това им е вменено по закон, коментира министър Сандов.

По думите му МОСВ ще засили контрола на кметовете и общините и ще налага административни постановления и ще търси тяхното изпълнение през санкционен режим.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички