Самолетът на властта 3 часа кръжа над Варна. Какво се случва?

Тренира за полета на Кирил Петков до Полша

Самолетът на властта 3 часа кръжа над Варна. Какво се случва? | StandartNews.com

Самолетът на българското правителство, с който утре се очаква да лети нашата делегация за Украйна, направи странни тренировъчни полети в небето над Варна. Той излетя от местното летище в 10:17 (UTC, българско време 13:17 часа) във вторник, но не бе задал крайна дестинация, пише Флагман.

В следващите почти три часа машината извършваше странни кръгове в небето над града, като след близо 60 минути полет кръговете наподобяваха не най-приличната част от мъжкото човешко тяло.

Фалконът продължи по същата траектория и в 13:07  (UTC,българско време 16:07ч.) минути се приземи там, откъдето бе излетял.

Номерът на борда е LZ-001.

https://www.flagman.bg/news/2022/04/26/165098381248740.jpg

Самолетите „Фалкон“ изгарят по 380 галона гориво на час, а 1 галон керосин на борсите в момента струва 6,54 лева, съобразно днешния курс на долара. Това означава, че тричасовата рисунка в небето над Варна е струвала на държавата 7455,60 лева.

До края на работния ден от пресцентъра на МС не съобщиха каква е била целта на този странен полет.

Утре с този самолет за Полша ще излетят Станислав Балабанов от ИТН, Калоян Икономов от „Продължаваме промяната“. Все още не е ясно кой ще представлява „Демократична България",  БСП отказаха. Делегацията ще лети само до Полша, а оттам ще пътува до Киев с влак.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай