Защо логото като фалос пасва най-много на Пловдив

Политическата коректност може да ни унищожи преди глобалното въоръжаване

Защо логото като фалос пасва най-много на  Пловдив | StandartNews.com

Първата данъчна декларация е подадена по интернет 5 минути след полунощ на 2019-а. А вие, любезни, си мислехте,  че сте изкарали тъпо новата година с програмата на БНТ! Извън подигравките аз приветствам горещо този факт! Данъците трябва да се плащат! Колкото по-големи данъци плащате, толкова по-добре ще се чувствате, повярвайте! И – най-важното – наистина не го вярвам много, но може би ще дойде онзи светъл ден, когато  ще се заинтересувате и как се харчат данъците ви. Да вземем тъпите самолети, за които толкова време се вихри още по-тъп спор откъде да ги купим. Нямайте никакви съмнения с чии пари ще се купят. Клетникът, пуснал данъчна декларация в нула часа и пет минути, само след няколко години ще е горд притежател на част от елерона на F16. Да е жив и здрав и дълго да му се радва! Но да попитаме 

все пак за какво са ни тези самолети

Честно, не съм много сигурен, че ни трябват! Дори по времето, когато имахме близо 300-хилядна армия и респектиращо въоръжение, пак бяхме незначителен апендикс към по-големия и по-страшно въоръжен Голям брат. Служилите в Трета армия вероятно си спомнят, че основната задача на тази войскова група по времето на соца беше  да спре за около час-два настъплението на турците от Югоизток, докато долети по-големият Брат от Североизток. Днес каква е задачата на новите F16? Президентът да направи два лупинга или да ги показваме на парада на 6 май?! Кого трябва да спрем с тях? ИДИЛ, които ще долетят на сирийски летящи килимчета?! Или руснаците?


Като заговорих за данъци,  да похваля тихите труженици на оръжейния фронт. България вече за трета поредна година произвежда и изнася въоръжение и боеприпаси на стойност с около 100 милиона долара годишно повече от най-златните времена на соца. Жалко, че цялата печалба  от тези три години ще я дадем за самолети, вместо за училища и преподаватели! Знам, че не е политически коректно, ама не може ли някак ние да продаваме оръжие на света, без да сме длъжни да купуваме? Ще се върна на политическата коректност, която е по-страшен бич за цивилизацията от ракетите със среден обсег, но да кажа още нещо за самолетите. Преди години излезе една статистика на Световната здравна организация, в която между другото се твърдеше, че средствата, които човечеството е похарчило, за да изличи едрата шарка от света, са равни на стойността на два стратегически бомбардировача. Представяте ли си?! 

Цената включва всичко – от разработката на ваксината до прилагането ѝ по целия свят! Да. Модерните хора харчим повече от половината, което произвеждаме,  за да се самоунищожаваме. Ако добавим алкохола, наркотиците и junk-храните, всъщност харчим 5/6 от произведеното за средства, които да ни заличат от лицето на земята. И това е справедливо, май...
Оръжието е нещо, по което напълно  си приличат и най-демократичните държави и най-тоталитарните режими. Швейцария, например, която често ни сочат като пример за неутралност, е доста по-въоръжена от Туркменистан. Всъщност това е една от най-въоръжените държави в Европа...
Сега за нас си. Купуването на F16 очевидно е рекетът, който трябва да платим на новия по-голям Батко. И аз не съм против – да         го платим! Как плащаме на руснаците за Белене. Същото е. Ама и да поискаме разни неща. Не непремено материални. 

Да свалят обвиненията към Кевин Спейси

например. И изобщо  - ако не да се спре, то поне да се понамали това безумство с политическата коректност!  Мисля, че ако го поискаме от Тръмп, ще почукаме на отворена врата. Американците се побъркаха по темата и побъркват вече и Европа! Трябва да ги спрем с обединени усилия преди да са започнали да наричат жените „вагиноамериканец”. Не ме разбирайте погрешно - аз не съм против умерена политическа коректност, когато става дума за деликатност. Ето малко примери:
- Не си дебела. Просто е по-лесно да бъдеш намерена!
- Не си плешив. Това е прогресивно увеличаваща се целуваема площ.
- Няма такова нещо като „малко чесън”, но редовната му употреба означава, че нито грип, нито някакви бактерии ще нарушат чудесната ти самота.
- Повторният брак е вдъхновяваща победа на надеждата над здравия разум. 

Но да наричаш джудже-циганка-джебчийка в трамвая „вертикално неравнопоставена, епидермално вариативна гражданка, манипулираща потребителите на услуга на градска мобилност, с цел придобиване на неправомерни доходи” ми се струва повече. Както и Ахил и Патрокъл (сериалът на Нетфликс) да са африканци. Еми не са! Сега, вярно, че Омир е бил сляп, ама чак пък толкова да не види! 
С нетърпение очаквам кога политическата коректност ще засегне Библията. И особено Новия завет! Католическото лицемерие е в основата на модерната цивилизация. В голяма степен то, заедно с протестантския циничен прагматизъм, родиха комунизма. А пък комунизмът си измисли своя политическа коректност, която май е по-поносима. 

Обръщението „другарко”  изключва всякакъв сексизъм 

(Тук не броя другарката по немски  в четвърти клас, която ме превръщаше  в тестостеронова тенджера под налягане). Човек не прави секс с другарите си, нали?! Нещо повече -  „другарката” заличава половите различия до степен, че другарката Нинова да се хване на мъжкото ледено хоро. Но така или иначе това обръщение вече функционира само на една къса улица между Съдебната палата и Немската гимназия.  Мястото, откъдето един депутат твърдеше, че социализмът се предава по полов път. Той, както и Нинова,  принадлежат на миналото, а на бъдещето принадлежи Пловдив – Европейска столица на културата. Аз лично съм много развълнуван и малко съжалявам, че не беше прието онова фалистично лого, предложено в началото. Вярно, не е много политически коректно, но пък уравновесява универсалното местно обръщение „майна” и припомня историческата истина, че цивилизацията се предава по полов път и никаква политкоректност не може да спре победонсия ѝ ход към тотално самоунищожение. Но какво общо има това с данъците, с които започнах?  Просто е:  без данъци няма цивилизация! Объркано ли ви стана?! Прочетете го пак!
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай