Сагата продължава: "Гъливър травъл" обвини испанска фирма

Сагата продължава: "Гъливър травъл" обвини испанска фирма | StandartNews.com

Родителите са в шок, няма яснота за българчетата в Испания

Родителите на децата, които бяха изоставени от туроператорска фирма в пансион за бежанци в Испания, са в шок. Към момента няма яснота къде ще нощуват учениците от Националната финансово-стопанска гимназия в София, разказа за БНР Евгени Тарасов, баща на едно от децата. В момента екскурзиантите са пред хостел, в който са нощували.

От фирмата "Гъливър травъл" са обяснили, че ще намерят начин да настанят децата в хотел през тази нощ.

Според туристическата фирма, агенцията, с която са работили в Испания, е причина за непревеждането на средствата за нощувките. Децата са притеснени, родителите им все още не знаят какво предстои. Евгени Тарасов, баща на 14-годишната Анна-Мария, която е ученичка в Националната финансово-стопанска гимназия в София разказа, че екскурзията е организирана от училището и никой не е очаквал такава развръзка:

Имаме ангажимент от външно министерство щастлива развръзка да имат нещата. От фирмата са обещали, че организират място, хотел, където да пренощуват. За момента обаче няма резултат - те са си отпред, на куфарите, притеснени са. Съответно ние също сме притеснени, тъй като ангажиментите са едно, но към момента още действия няма. Няма и яснота дали ще трябва да нощуват в автобуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай