Румен Спецов за акцията в големи вериги у нас

Проверките са регулярни и няма нищо необичайно или тенденциозно в тях, каза той

Румен Спецов за акцията в големи вериги у нас | StandartNews.com

Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов даде информация за проверките днес в две големи търговски вериги.

ВИЖ ОЩЕ: Извънредно! Данъчни подгониха големи вериги у нас

"Проверките са регулярни и няма нищо необичайно или тенденциозно в тях. Те не са насочени към конкретни компании. В рамките на своите правомощия НАП извършва контролни действия с цел да установи спазва ли се данъчното и осигурителното законодателство и въведения нов режим за предварително деклариране“, това заяви изпълнителният директор на НАП Румен Спецов по повод проверките, извършвани в търговски вериги в сряда, цитиран от Епицентър.

Националната агенция за приходите проверява различни търговски обекти в столицата и страната. Целта на контролните действия е да се установи спазва ли се данъчното и осигурителното законодателство, както и прилага ли се режимът на задължително предварително деклариране на стоки с висок фискален риск, който влезе в сила от 03 януари 2024 г. Проверките се осъществяват съвместно с Агенция "Митници“ и БАБХ.

Проверки се извършват и в обекти на австрийските фирми BILLA и OMV в цялата страна.

Министърът на финансите Асен Василев беше категоричен, че няма натиск и обясни, че проверките са регулярни и не са насочени срещу австрийския бизнес. Такива ревизии се извършват в още близо 700 други фирми.

„Проверките в тези две вериги са по линия на обезпечителни мерки за бюджета.“, уточни той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
фатма
преди 3 месеца

спеца оцъкления как свири

Откажи
Мария
преди 3 месеца

Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклyци от тялoто: пapaзити, токcини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството--- https://e.vg/clean

Откажи
Аспирин
преди 3 месеца

Духай супата и ще ти мине всичко. Апчо бапчо и всичко ти минаваж

Откажи