Събота,

Роми от гетото: Там, където му е ваксината, светеше!

От: Стандарт, снимка glas.bg -
Роми от гетото: Там, където му е ваксината, светеше!
A
A
A

Има ли почва зеления сертификат в квартал "Изток" в Кюстендил? Градът е в тъмночервената COVID зона, а кварталът при първата вълна на пандемията беше затворен с КПП-та.

На фона на високата заболеваемост - как хората там посрещат влезлите в сила нови мерки, показва репортаж на Нова тв.

"Това е целта – да могат да убиват хората. Самолетите пръскат вирус, сега ваксините са от същото отстояние. С ваксините искат да ни убиват. Казват, ако не е ваксината – демек ти си болен. Като ме гледате – здрав съм, а ваксината като ми я бият, най-много, максимално говорим, един месец и ме ликвидира, както съм здрав и прав", смята жител на ромския квартал.

Доводите му обаче дочу бившия кмет на квартала Арсо Илиев, който се приближи до екип на Нова тв и показа, че е ваксиниран.

А след това между съкварталците започва спор на тема "За" или "Против" ваксините и сертификатите.

Подобни спорове в квартала обаче са рядкост, защото противниците на ваксините са много повече от привържениците им. Поради тази причина масово е и недоволството от въвеждането на зелени сертификати.

"Плаши ме, че ще има глад, ще има мизерия, щом не ни пускат по магазините. Как ще ходиме да пазаруваме. Щом не ни пускат по големите магазини, няма да пазаруваме. Ще си седиме и дома и ще ядеме сух хляб", смята друга жителка на "Изток".

Със сертификати почти никой в квартала не мисли да се сдобива. Нито чрез ваксина, нито чрез тест. Евентуалните проверки не стряскат никого.  Според хората ваксините причинявали аномалии. Това го разбрали го от разкази на свои познати.

"Едно момченце си направило ваксина тук и слагал една лампа, и светеше. Да. Честно ти казвам. Там, където му е ваксината – свети", разказва друга жена.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички