Рокада в Нова тв. Мира Иванова изчезна, Виктор Николаев подпали

Къде е "зона 30", попита няколко пъти водещият

Рокада в Нова тв. Мира Иванова изчезна, Виктор Николаев подпали | StandartNews.com

С рокада започна седмицата сутрешният блок  на Нова тв. Мира Иванова не бе до екранната си половинка Виктор Николаев. А журналистът направи гневен коментар за поредния случай на прегазено на пешеходна пътека дете.

Николаев скочи срещу столична община.

"Мъка и гняв в София след поредното убийство на пътя. Този път жертва е 15-годишно момче, което е пресичало на пешеходна пътека и е пометено от пиян водач. Много въпроси възникнаха отново. Докога, колко още животи трябва да бъдат изгубени, за да има нормален, истински ефективен контрол, поне в рамките на населените места и в техния център? В идеалния център на София се случи това. Някакси знаково е, че тази пътека е на метри от сградата на Министерството на вътрешните работи. Това показва в какво състояние са вътрешните ни работи.

Много въпроси към общината, която днес отказа да гостува в предаването. Не било тяхна работа. Не е ли тяхна работа, че този град става все по-опасен и жесток даже и за децата. Опасностите са навсякъде. Какво стана със "зона 30", за която правихме 5, 10 или 15 репортажа, в които имаше много голямо желание да се хвали, че ще има такава. Къде е "зона 30" и къде е "зона 80"? Толкова ли е трудно да се приеме регламент - както имаме бордюр и тротоар, така да имаме и задължителна изкуствена неравност на всяка една пешеходна пътека, боядисването да върви с повдигането. Или може би трябва да изкопаем ровове преди и след всяка една пътека, за да пазим децата си. Тази тема ще присъства в предаването. Казвам го с нежелание, защото това е поредната смърт на дете в София при висока скорост", ядоса се Виктор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай