Роднини ще съдят лекар заради смъртта на Кристи

Детето беше изнасилено и пребито, почина от раните си в сливенската болница

Роднини ще съдят лекар заради смъртта на Кристи | StandartNews.com

Ще съдим лекаря, защото не оказа първа помощ на внучката ми, също и болницата, защото не беше подготвена за този тежък инцидент. Това каза пред бТВ Милка Георгиева, баба на починалата 7-годишна Кристи от сливенското село Сотиря.

Детето беше изнасилено и пребито, почина от раните си в сливенската болница. Обвинен за убийството му е 21-годишният Мартин Трифонов, който направи пълни самопризнания.

Д-р Недко Димитров, отзовал се на сигнала за пребитото дете, вини бабата за това, че не е успял да окаже първа помощ на момиченцето. Той признава, че е седнал при шофьора, а не при пациента.

Лекарят твърди, че започнал да преглежда детето, но бабата му попречила. „При това положение аз нито мога да продължа прегледа, понеже нямам достъп, тя врещи, крещи и го стиска... и при това положение аз нямам избор, по най-бързия начин трябва да го транспортирам до лечебно заведение”, разказа д-р Димитров.

Господинът, наречен „лекар”, дори се наведе над нея, дори не разговаря с нея, категорична е Милка Георгиева. По думите ѝ линейката не е била оборудвана за тежкия случай.

Тя очаква д-р Недко Димитров да бъде наказан и настоява той да си скъса дипломата на медик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай