Родителите на Ангел с нови подробности за зловещото убийство

Има жена, която е видяла всичко

Родителите на Ангел с нови подробности за зловещото убийство | StandartNews.com

Нови подробности за зловещото убийство на 21-годишния Ангел Здравков разкриха опечалените му родители. Младият мъж бе намушкаш с нож от 18-годишния Никола Райчев, който бе арестуван, след като първоначално избяга и се укри. В неделя той бе арестуван на жп гарата в София.

„Прекрасен живот му бях начертал. Обичаше да кара мотор, имаше много приятели. Вместо да му изберем апартамент тези дни, ние му избрахме ковчег. Синът ми защо не си носи нож в колата. Значи човек, който не иска да има нож, няма да има. Детето е тръгнало да бяга. Защо родители създават деца, когато не могат да ги възпитават. Човек просто се ражда агресивен“, каза бащата Недялко Здравков пред бТВ.

Това бяха рани от убийство на професионалист. Момчето ми е наръгано смъртоносно. Има локви кръв. На място е починало, не в линейката. Медиците казват, че кръвта му е била изтекла. Хората са го реанимирали близо 40 минути или час, но ефект не е имало абсолютно никакъв, разказа почерненият родител.

„От полицията никой още не ни се е обадил, сигурно работят още”, заяви още Здравков. „Знам, че във фаталния петък синът ни е намушкан смъртоносно от професионален убиец, по думите на шофьора на линейката, който видях случайно в събота в болницата”, разказа още той.

"Той се запозна с някакво момиче - не знам дали има и седмица. Не знам въобще дали са ходили, но казват, че това е причината. Неговият убиец е дошъл, сдърпали се, тръгнал си е и го е намушкал - един път в гърба и един път в корема. Познава се с това момиче от седмица", разказва още той.

"Казват, че това е бившият й приятел и го е направил от ревност. Той ги е следял, забелязвали са колата му, където са и те", споделя майката на Ангел.

Според баща му той е бил мъжко момче и не е споделял нещо да го тревожи.

"Не е бил притеснен, иначе щях да обърна внимание. Дъщеря ми каза, че това момче е тормозил някакво момиче, удрял я е в главата. Има заповед да не се доближава до нея. Повече подробности не знам. Знам, че последните три дни преди да убие сина ми, си е затъмнил прозорците на колата. Тормозил е предишната си приятелка, тормозил е много деца", допълва той.

Майката на Ангел не успя да скрие мъката си и с треперещ глас призова управляващите да започнат да си гледат работата.

"Всеки път съм си казвала: "Тия хора как живеят с това нещо". И аз не знам как ще живея. Няма живот. Защото горе не си гледат работата. Ако има закони, това няма да се случи. Ако един убиец получи адекватно наказание, може ли едно дете на 18 години да се разхожда с нож. Толкова слънчево дете беше. Да, сега ще казвам тази дума - "беше", каза тя.

"Имало е жена, която е видяла убийството и много се е уплашила. Призовавам я. Моля ви, госпожо, отидете и дайте показания, за да може убиецът да си получи заслуженото. Призовавам всички", каза майката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай