Роден писател нападна Елизабет! Огромно обвинение

Защо сме коленичели на такава монархия

Роден писател нападна Елизабет! Огромно обвинение | StandartNews.com

"Братовчедката на Александър II - освободил всички български земи, и леля на починалата кралица Елизабет, на 10 ти март 1878 г. пише до своя външен министър лорд Дарби: „Сега ние трябва да видим нашите права осигурени, така както и тези на нашата вярна Турция, която ние изоставихме на един агресивен и жесток враг – Русия. …Страданията и мизерията на горките турци заставят сърцето да кърви и карат човек да се черви, като се замисли как сме допуснали това“. В същото време тя, кралица Виктория праща английската флота към Дарданелите за да потвърди заплахата си към Русия. Александър II знае, че войниците му са изморени от победата над Турция и отстъпва до полите на Стара планина. Така се приключва със Санстефанския договор%

Това пише за Факти.бг писателят Божидар Чеков.

"Черешката на презрението на Великобританците към нас е определението на министър председателят на нейно Величество - Уистън Чърчил, който дори не ни нарича българи, а "Тези които си викат честито баня"...

На конференцията в Ялта за новите граници в Източна Европа, руският министър Молотов предлага България да стане част от Югославия. Английският му колега Антъни Идън яростно се противопоставя. "България е победена страна. Тя трябва да плаща репарации за причинените на Гърция щети!"

По отношение на вярата, представителите на английската корона се кълнат редовно в принципите на протестантството и се обявяват за негови първи защитници. В основата на това духовно течение са българските богомили. Какво общо имат богатствата и наследствените привилегии на монархията с идеите на Богомил, Катарите и Мартин Лютер, които проповядват скромност и равнопоставеност?

В настоящата смяна на трона в Лондон, захласването на част от българските медии по Бъкингамския дворец озадачава сериозно. Леят се крокодилски сълзи, за монархия работила винаги срещу България. Няма ли граница на историческото невежество на тази част от журналистите? Не си ли дават сметка тези хора, че се захласват по корона с панделки получена по наследство. Защо не я сравнят поне за миг с тази на мъченика, който даде живота си за всички простосмъртни?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай